Download Minecraft gratis herunder

Download gratis Minecraft til Windows, der sætter dine byggeevner på prøve. Bruger du Mac, skal du i stedet hente denne version.

Minecraft er en slags version af de kendte Sims spil, hvor du i dette spil blot skal bygge hele verdener op med alt hvad der hører til i stedet for huse og personer.


Først får du dog til opgave sammen med dine medborgere at bygge en mur der skal holde ubudne gæster væk fra byen. Du får få redskaber til brug i starten, men efterhånden som udfordringerne bliver større får du flere redskaber til din hjælp, alt sammen så du i sidste ende kan bygge den perfekte verden op.


Minecraft er af typen "sandbox building indie video game", som oprindeligt blev skrevet i Java af svenske Markus "Notch" Persson. Nu et meget populært spil og ejet af Majong.


Tips til din første dag i Minecraft

Som det første bør du lære at bevæge din rundt i Minecraft. Dette er ikke så svært. Du går fremad på W. Hvis du dobbeltklikker og holder W nede, så løber du. Med S går du baglæns. A sender dig sidelæns mod venstre og D på samme måde imod højre. Med mellemrumstasten hopper du og ventre Shift-knap lader dig kravle/snige dig frem. Det er også den knap du skal holde nede for at forhindre, at du falder af blokke og glider ned af stiger. Du kan redigere, hvilke knapper, som skal bruges til hvad, ved at klikke Esc i spillet og gå ind i Options. Med musen kan du kigge rundt i spillet. Klikker du og holder venstre muse-knap nede, så ødelægger du/miner du blokke. Hurtige kliks virker ikke her. Brug højreklik til at placere, eller bruge, den ting, som er fremhævet i din inventarmenu. Muse-hjulet lader dig skifte imellem de ting, som du lige nu har i din inventar-hot-bar. Du kan til dette også bruge knapperne 1 til 9. E åbner dit inventar vindue og Q lader dig smide en af tingene i dit inventar.


Selve overlevelsen: Minecraft er et sandbox spil og det gør, at der ikke er nogen defineret eller fast måde at spille det på. Der er dog en spille-del kaldet, Survival mode, hvor du skal forsvare dig imod ondsindede individer (mobs), som kommer fra mørket (huler m.v.).


I denne del af spillet er der nogle grundlæggende ting, som du skal have styr på. F.eks. skal din "Food bar" være fuld. Hvis den når ned på 85 %, så kan du ikke redde dig selv. Når den ned på 30 %, så kan du ikke sprinte mere. Hvis den når ned på 0 %, så begynder dit helbred at forsvinde! Food baren holder dog ganske længe, og den bliver sandsynligvis ikke et problem den første nat i spillet. - Her er den primære fare nemlig de onde "Mobs". Det er derfor en god ide at starte med at samle ressourcer og lave et mindre shelter, så snart du starter spillet. Du bør yderligere ikke forlade dette shelter for at angribe ondsindede den første dag, da du sandsynligvis ikke vil kunne klare dette.


Til gengæld er det en god ide at markere, hvor din verdens "Spawn punkt" er ved at bygge noget synligt, genkendeligt, så som en halvstor søjle ved det. På denne måde kan du lettere finde rundt og finde dit "spawn punkt", hvis du farer vild. Du skal dog kun bygge en ikke alt for stor søjle, og den skal være af "billige materialer", som jord eller sand, da du ikke har meget at gøre med i starten.


Hvis du får øje på en flok får, så bør du få fat i ulden og bygge en seng, hvis du får 3 enheder af uld. Dette gør at du kan sove godt om natten og vælge et nyt spawn punkt. Byg også dit shelter tæt på spawning punktet, så du let kan finde det igen, hvis du skulle dø. Når du dør i spillet, så bliver alle dine ejendele spredt rundt omkring stedet hvor du døde. Du starter ved dit spawning punkt, med mindre at du sov i din seng, da du blev dræbt. Hvis du ikke får fat i dit inventar inden for fem minutter herefter, så forsvinder det, som alt andet, der bliver smidt eller tabt i spillet.


Så gør dig klar til natten og følg med i solens gang i spillet. Når du starter, så er det tidlig morgen. Som dagen går, så bevæger solen sig fra øst mod vest, og skyerne driver altid imod vest i spillet. Altså er solen i vest lige inden natten tager over. Og den skulle du gerne være klar til!


Generelt så bør du samle ressourcer om dagen og bygge på dit shelter om natten. En dag varer i Minecraft ti minutter.


God fornøjelse!


Video og screenshots af Minecraft

Screenshot af Minecraft
Screenshot af MinecraftScreenshot af Minecraft

Muligheder for download af Minecraft - Danske servere


Detaljeret information om Minecraft

 • Licens:
  Demo
 • Størrelse:
  0.4 MB
 • Version:
  1.7.2
 • Tilføjet:
  15/05-2011
 • Sidst opdateret:
  07/10-2014
 • Redaktør:
  Martin M. Jørgensen
 • Kritikers vurdering:
  100/100 points
 • Understøtter officielt OS:
  Windows
 • Producent:
Slutbruger Licensaftale (EULA)    |    Afinstallering

Slutbruger Licensaftale (EULA) af Minecraft

Inden du downloader og installerer Minecraft bør du sætte dig ind i softwarens Slutbruger Licensaftale. Den er vigtig at sætte sig ind i da den informerer dig om, hvilke betingelser du accepterer, når du installerer og bruger Minecraft.
Der er flere måder at læse Slutbruger Licensaftalen for Minecraft:

Du kan besøge Mojang ved at klikke her og finde den nyeste version af aftalen på siden.

Du kan også finde Slutbruger Aftalen direkte via Google ved at klikke her.

Til slut, så er Slutbruger Licensaftalen også normalvis præsenteret i Minecraft inden selve installationen begynder. For mere information om slutbruger-aftaler, klik venligst her.

Afinstallering af Minecraft

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Minecraft fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
 1. Åben kontrolpanelet i Windows
 2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
 3. Find Minecraft, markér det og vælg “Afinstaller”
 4. Følg nu processen
Skulle Minecraft være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.